Kinderen


OP het rechte pad 

Podologische zolen kunnen kinderen helpen tijdens hun groei. Kinderen tussen de leeftijd van 6 tot 14 jaar hebben nog een soepele voetstructuur. Bij het opmerken van bepaalde fouten in de voetstand of voetfunctie kunnen zolen een definitieve oplossing bieden. Het dragen van de juiste schoenen in combinatie met de zooltherapie zal dan ook heel belangrijk zijn. 

Het is een groot voordeel om tijdig te starten met podologische zolen bij kinderen. Het zou ideaal zijn bij kinderen op de leeftijd van 5 à 6 jaar een preventief podologische onderzoek uit te voeren. Op dat moment is de kindervoet nog in volle ontwikkeling, is er nog veel kraakbeen aanwezig en zijn de groeischijven nog niet gesloten, waardoor de zolen nog een groot aandeel hebben om dit te gaan sturen. Meer dan voor wie ook gelden hier de regels betreffende het dragen van de juiste kinderschoenen, zowel buiten huis als in huis. 

 

Merk je op dat je oogappel  'vreemd' stapt of merk je een apart slijtage patroon op? Misschien merk je wel niets op, maar wacht zeker niet tot het te laat is en laat het (preventief) nakijken bij MOOV podologie.