Waarom de W-zit voor jouw kinderen zo slecht is! Dit is waarom...

Dit is een zithouding waarbij kinderen met hun benen in de vorm van een ‘W’ op de grond zitten. Dit wordt ook de omgekeerde kleermakerszit genoemd. Dit kan op korte en lange termijn veel nadelige gevolgen hebben. Dit kan leiden tot gewrichts- en spierklachten van heup, rug, benen en voeten.

Deze positie mag nooit gestimuleerd worden en niet lang aangehouden. Wanneer een kind deze positie vaak aanneemt, kan dit leiden tot naar binnen draaiende voetjes en onderontwikkelde romp- en rugspieren.

Hoe kan je dit nu voorkomen?

Zowel met kinesitherapie als podologische zolen kan dit probleem aangepakt worden. De ouders hebben de opdracht om hun kind te stimuleren om een betere zitpositie aan te nemen vb. kleermakerszit, met de benen recht vooruit of dezelfde kant op. Wanneer u dit opmerkt bij uw kind, wacht dan zeker niet om een afspraak te maken.