Mooie en gezonde voeten tijdens de zomermaanden

Met de komst van de zomer gaan de winterlaarzen en dikke sokken terug de kast in. Ze maken plaats voor open schoenen, sandalen en blote voeten. Maar maak je hier je voeten ook blij mee?

Door het dragen van open schoenen die te weinig steun geven aan de voet, zoals espadrilles en slippers, kan je verschillende voetklachten veroorzaken. Deze schoenen bieden geen steun en bescherming aan de voet. Ze zorgen voor een onnatuurlijke voetbeweging en zijn te weinig schokabsorberend. Het is beter voor je voeten om af te wisselen, tussen open en gesloten schoenen.  De ‘open’ schoenen zijn geen probleem, indien de hiel steeds gesloten en stevig is.

Je kan heel wat voetklachten vermijden indien je de gezondheid van jouw voeten in acht neemt, door het dragen van goede en comfortabele schoenen, alsook door de juiste hygiëne toepast. Niet enkel het regelmatig wassen van uw voeten is belangrijk, even belangrijk is het goed en correct afdrogen van uw voeten en tenen. Zodat schimmel geen kans krijgt tot nestelen.

Wanneer je last hebt van zweetvoeten is het optimaal om steeds sokken uit katoen te dragen en het liefst in lichte kleuren, want donkere sokken houden de warmte beter vast. Het dagelijks verversen van sokken en wisselen van schoenen is aangeraden.

Vrouwen die permanent nagellak op de teennagels dragen, zullen hier vroeg of laat ook gevolgen aan merken. De nagels zullen vergelen en andere nagelkwalen zullen niet tijdig worden opgemerkt.

Andere voetproblemen zoals: hielspoor, hamertenen, hallux valgus, etc.. zullen veelal een gevolg zijn van slechte drukverdeling , vaak veroorzaakt door slecht schoeisel of een verkeerd stappatroon. Dit laat je best nakijken door jouw erkend podoloog.