Wat is podologie en wat doet een podoloog?

Podologie is de wetenschap die zich bezig houdt met de structuur, de functie en de fysiopathologie van de voet en in dit in relatie tot hoger gelegen segmenten. Velen denken dat een podoloog enkel de voet bestudeert, maar niets is minder waar. Bij MOOV Podologie wordt er gekeken naar het volledige lichaam en hoe dit complex systeem functioneert. Hierdoor kunnen ook hoger gelegen klachten zoals knie-, heup- en rugklachten in kaart worden gebracht.

Podoloog versus pedicure

Een podoloog mag niet verward worden met een pedicure of een voetverzorgster. Zij gaan de hygiënische voetverzorging uitvoeren, zoals het knippen van nagels en het verwijderden van eelt. De aanpak en het onderzoek van een podoloog gaat verder dan enkel verzorging. Bij MOOV Podologie worden de problemen behandeld door op zoek te gaan naar de oorzaak. Een podoloog zoekt oplossingen op lange termijn en dit doet MOOV Podologie onder andere met podologische zolen.

Meer dan enkel voeten

MOOV Podologie wil als expert in bewegingsanalyses helpen in preventie, mensen opnieuw pijnvrij laten bewegen en sporters naar de top brengen. Zowel kinderen, volwassenen als ouderen kunnen bij MOOV terecht met pijnklachten en bewegingsproblemen.  Door een goede multidisciplinaire samenwerking met kinesitherapeuten, osteopaten, huisartsen, sportartsen, diëtisten, etc.. kan zowel de stijgende keten als de dalende keten geoptimaliseerd worden om jouw doel te bereiken. Heb je vragen over met welke veelvoorkomende klachten je bij MOOV Podologie geholpen kan worden, klik dan op onderstaande link.

https://www.moovpodologie.be/voet/