Podologisch onderzoek


 
 

Vraaggesprek

Voor ieder podologisch onderzoek wordt er gestart met een grondig vraaggesprek. Hier worden al je klachten in kaart gebracht en doorlopen we samen jouw medische voorgeschiedenis. Belangrijk is dat alle nodige medische info aan jouw podoloog wordt meegedeeld.

 

 

Schoeninspectie

Vooraleer er kan gestart worden met het onderzoek worden steeds alle schoenen nagekeken. Zowel de winterschoenen, zomerschoenen, sportschoenen en pantoffels. Het schoengedrag kan een aandeel in de oorzaak van de klachten hebben, maar ook het slijtage patroon van de schoenen is van belang. Hier wordt steeds uitgelegd op welke criteria schoenen moeten getest worden om na te gaan of deze wel goed zijn. Elke leeftijd heeft specifieke noden wat schoenen betreft. Bekijk onderstaande video's voor aangepast schoenadvies voor elke leeftijd.

 

 

Podologisch Onderzoek

Podologische metingen.JPG

Het onderzoek houdt een klachtenanalyse, een klinisch onderzoek en een uitgebreid biomechanisch onderzoek in. Er wordt eerst specifiek ingegaan op de pijnklacht en/of hulpvraag. Hierna wordt zowel actief als passief het volledige lichaam onderzocht, gevolgd door een volledige meetbatterij van alle gewrichten van voet, enkel, knie en heup, bekken en de rug. Zo kan de beweeglijkheid, spierkracht en spierlengte in kaart gebracht worden. 

 

Stap- en loopanalyse

In ieder onderzoek zal er een stap- en loopanalyse uitgevoerd worden. Zo kan de beweging van de voeten geanalyseerd worden en de invloed naar hoger gelegen niveau's (knie, heup en rug) in verband worden gebracht. Op basis van de dynamische input zal de graad van afwijking bepaald kunnen worden. 

 

Behandelplan

3D Scanner.JPG
 

Na het doorlopen van alle voorgaande stappen zal de podoloog samen met jou bespreken wat de oorzaak is van de klacht(en) en hoe deze behandeld kunnen worden. Er zal steeds een behandeling op maat opgemaakt worden, zodat je snel pijnvrij en zorgeloos kan bewegen.