De functie van podologische zolen


Beter wandelen, lopen en sporten? Dat begint bij het vermijden van overbelastingsletsels van de enkel, knie, heup, rug of zelfs van de nek. BORGinsole podologische zolen houden jouw lichaam in balans en geven aangepaste sturing.

Ze worden op maat gemaakt na een doorgedreven voetanalyse en onderzoek van je hele bewegingssysteem. Podologische zolen zijn ideaal voor sporters, jonge kinderen en mensen met voetproblemen.

Deze zolen zijn ontworpen volgens een concept gebaseerd op dynamica, zowel gaan en lopen. Hierbij wordt de voet gestuurd via zijn eigen assensysteem. Zo zal de invloed van de functie van de achtervoet overgaan naar de middenvoet en de voorvoet.

Het doel is om schokbreking en demping te hebben bij het eerste voetcontact, een ideale middenvoet begeleiding en een stabiele afstoot te creëren. Via deze sturing krijgen we een positieve invloed naar hoger gelegen gewrichten van enkel, knie, heup en rug. De voeten zullen tijdens gaan en lopen optimaal bewegen en functioneren waardoor klachten zullen afnemen en de prestaties gaan verbeteren. 


De resultaten van onze podologische zolen 

             Blote voeten versus het dragen van podologische zolen in combinatie met goede schoenen 

             Blote voeten versus het dragen van podologische zolen in combinatie met goede schoenen